300 KM / 221 kW

Moč (KM – kW)

4,2 s

Pospešek (s)

Pogonski sistem

Pogon zadaj

275 km/h

Največja hitrost na progi (km/h)

340 Nm

Največji navor od 2400 do 6000 (vrt/min)

UTELEŠENA ŠPORTNOST

A110 S s 300 KM in posebnim aerodinamičnim oblikovanjem prinaša surovo moč, prežeto z intenzivnimi čustvi. Ponuja vznemirljivo vožnjo tako po cesti kot po dirkalni stezi. 

Dizajn / Izrazito Alpine

A110 S, ki se navdihuje v ikonični zasnovi športnega kupeja A110, športnost dviguje na povsem novo raven. Prizadevanj za zmogljivost na dirkalni stezi in cesti ni mogoče spregledati zaradi njegove pretanjene mešanice agresivnosti in elegance.

Prepoznaven dizajn

Navdih za A110 S smo našli v legendarnem športnem kupeju A110. Avtomobil se ponaša z izrazito linijo, zarisano z eno samo potezo. Ta kot nekakšen oklep tesno obdaja mehanske dele in razkriva odločen značaj.
 


 

Paket opreme Aero

Če izberete paket opreme Aero, boste svoj avtomobil A110 S lahko opremili s karbonskim sprednjim rezilom in zadnjim spojlerjem. Ta dodatna oprema izboljšuje aerodinamični podtlak in zmogljivost, hkrati pa okrepi njegov energični videz.
 

Športna udarnost

A110 S svoj športni značaj izkazuje z dvobarvno kombinacijo temno oranžne in črne barve, 45,7-centimetrskimi platišči z diamantnim leskom “GT Race” in novo oznako A110 S na zadnjem delu vozila in ob vratih.
 

Vožnja / Vznemirljiva natančnost

A110 S je pravi športni avtomobil, izdelan za vznemirjenje in zasnovan za vožnjo po dirkalni stezi, a boste tiste prave občutke začutili na kateri koli cesti. S svojim športnim ogrodjem in močnim motorjem je vozilo razburljivo zmogljivo.

Surova moč

A110 S se ponaša z zmogljivim motorjem s 300 KM in športnim ogrodjem za popoln odziv pri vožnji. Aktivni športni izpušni sistem še izboljša viharni značaj njegovega motorja.
Zaradi zmanjšane mase 1109 kg je razmerje med močjo in maso 3,7 kg/KM, kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,2 sekunde.
 

Vzmetenje in zavore

Obese z dvojnimi tritočkovno vpetimi prečnimi vodili A110 S prispevajo k stabilnosti pri visokih hitrostih in natančni vodljivosti. Visoko zmogljive zavore, ki jih dobavlja Brembo®, so močne in vzdržljive. Poltekmovalni (semi-slick) plašči pa izboljšujejo oprijem in zmogljivost pri vožnji po dirkalni stezi.
 

Aerodinamika

Če izberete paket opreme Aero, boste svoj avtomobil A110 S lahko opremili s karbonskim sprednjim rezilom in zadnjim spojlerjem, ki zagotavljata boljšo aerodinamiko, da avtomobil na dirkalni stezi lahko doseže 275 km/h.
 

Notranjost / Radikalna eleganca

A110 S voznika pozdravi z drzno in elegantno notranjostjo. Plemeniti materiali v kombinaciji s tehnologijo izboljšajo doživetje in poskrbijo za zmogljivo vožnjo.

Dirkalni duh

Notranjost A110 S je kombinacija aluminija, karbonskih vlaken in mikrovlaken. Utelešenje tega dirkaškega duha so sedeži Sabelt® Racing v obliki školjke, na katere je mogoče namestiti večtočkovne varnostne pasove in svetlo oranžne varnostne pasove. S paketom opreme Microfibre lahko v svojem avtomobilu še poudarite športno vzdušje z oblogami armaturne plošče in volanskega obroča ter strešno oblogo.

Alpine Telemetrics

Sistem Alpine Telemetrics vozniku omogoča, da si v realnem času ogleda podatke o vožnji na dirkaški progi, dostopa pa lahko tudi do tehničnih podatkov vozila, kot so moč in navor, tlak turbopolnilnika ali temperatura olja in pnevmatik.


 


 

Izboljšana povezljivost

17,8-centimetrski osrednji zaslon na dotik v vozilu A110 S ponuja široko paleto multimedijskih funkcij, vključno s povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, satelitsko navigacijo, zrcaljenjem pametnega telefona in razvedrilom v vozilu.

Inovativna zasnova / Od dirkalne steze do ceste

A110 S se ponaša s tehnološko naprednimi funkcijami, ki so običajno rezervirane za eksotične športne avtomobile. Z zasnovo, ki črpa iz dirkaške dediščine vozil Alpine, zagotavlja izjemno zmogljivost in aerodinamiko.

Ogrodje in karoserija

Aluminijasto ogrodje vozila A110 S je nastavljeno za vrhunski odziv pri vožnji in natančnost krmiljenja. Karoserija in podvozje sta prav tako izdelana iz aluminija ter zakovičena in privarjena za močno in uravnoteženo strukturo.

Porazdelitev mase

S 44 % mase na sprednjem delu vozila in 56 % na zadnjem A110 S ponuja optimalno porazdelitev mase za neprimerljivo boljši občutek pri vožnji. Avtomobilu pa daje ravnotežje in okretnost, tako na gorskih cestah kot na dirkalni stezi.


 

Aerodinamika

A110 S se ponaša s tehnološko naprednimi funkcijami, ki so običajno rezervirane za eksotične športne avtomobile. Raven pod po celotni dolžini, razpršilnik zraka pod odbijačem in paket opreme Aero zagotavljajo izjemno aerodinamiko in stabilnost.

Povezljivost

A110 S prek osrednjega zaslona na dotik z diagonalo 17,8 cm ponuja celoten nabor multimedijskih funkcij – od zrcaljenja pametnega telefona in satelitske navigacije do razvedrila v vozilu. Po vožnji na dirkaški stezi si lahko ogledate številne podatke o vozni uspešnosti. Alpine Telemetrics omogoča beleženje časa krogov na dirkaški stezi, prav tako pa prikazuje tudi tehnične informacije v realnem času, kot so izhodna moč in navor, tlak sistema “turbo boost” ter temperatura motorja in pnevmatik.

Focal® ozvočenje

Sistem ozvočenja Focal® s štirimi zvočniki vključuje patentirano tehnologijo lanenega stožca, ki pomaga ohraniti nizko težo modela A110 S, hkrati pa zagotavlja oster in bogat zvok. Radio DAB, dve USB-vtičnici, Bluetooth in mobilna povezljivost MySpin ponujajo celoten nabor razvedrila v vozilu.


 

Zaslon na dotik

17,8-centimetrski zaslon na dotik z visoko ločljivostjo vsebuje številne serijsko vključene multimedijske funkcije modela A110 S, vključno z razvedrilom v vozilu, zrcaljenjem pametnega telefona z operacijskim sistemom Android ali  iOS ter popolno evropsko satelitsko navigacijo.

Specifikacije

 • Motor

  300 KM (221 kW)
 • Pospešek

  4.2 s
 • Najvišja hitrost (elektronski omejevalnik)

  275 km/h
 • Največji navor

  340 Nm
 • Neobremenjena teža (Kg)

  1 109 kg
 • Menjalnik

  Samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko