252 KM / 185 kW

Moč (KM – kW)

4,5 s

Pospešek (0-100 km/h)

Pogonski sistem

Pogon zadaj

250 km/h

Največja hitrost (km/h)

320 Nm

Največji navor (od 2000 do 4800 vrt/min)

IZVIRNI ZNAČAJ

A110 je varuh izvirnega značaja znamke Alpine. Ob igrivem drvenju po cesti z izjemno okretnostjo poskrbi za doživljanje najčistejših občutkov, ki jih ponuja znamka Alpine.

Dizajn / Stilska ikona

A110 je poklon značilnostim ikoničnega športnega kupeja ter tvori vez med dediščino vozil Alpine in njihovo prihodnostjo. Z izboljšanimi lastnostmi in aerodinamiko pozornost vzbudi že na prvi pogled.

Prepoznaven dizajn

Elegantna linija, ki poteka od sprednjega dela vozila in prek širokih zadnjih blatnikov, se nadaljuje v nizek, urejen zadnji del. Ta zunanja linija je prepoznavna značilnost dizajna vozil Alpine in poudarja eleganco vozila A110.

Luči

A110, ki so ga navdihnili klasični modeli šestdesetih in sedemdesetih let, oživlja značilno zasnovo štirih žarometov Alpine. Zadnji žarometi imajo serijsko Full LED tehnologijo.

Pristni občutki

S podobo v modri barvi Alpine A110 razkriva vso svojo pristnost. Z novo oznako A110 na zadnjem delu in lahkimi 45,7-centimetrskimi platišči Fuchs njegove edinstvenosti ne boste mogli spregledati.
 

Inovativna zasnova / Od dirkalne steze do ceste

A110 je utelešenje sodobnega francoskega športnega avtomobila. Lahkotnost, okretnost in zmogljivost črpa iz sveta dirk, da zagotovi dostopno in izjemno vznemirjenje.

Iskanje lahkotnosti

A110 tehta 1102 kg, kar zagotavlja izjemno razmerje med močjo in težo. Iskanje lahkotnosti pri A110 ne prizanaša niti detajlom. To filozofijo odraža izbira materialov, sedežev, platišč in dodatkov.
 

Ogrodje in karoserija

45,7-centimetrska platišča modela A110, ki jih dobavlja priznani proizvajalec platišč Otto Fuchs in so na voljo za doplačilo, so kovana, kar omogoča njihovo trdnost in hkrati nizko težo. Platišča poleg skupne teže vozila zmanjšajo tudi nevzmeteno težo, zaradi česar lahko A110 krmilite z natančnostjo in okretnostjo pravega vozila Alpine.

Aerodinamika

A110 je serijsko opremljen s tehnologijami iz tekmovalnega sveta. Odlikujeta ga raven pod po celotni dolžini in razpršilnik zraka pod odbijačem, ki zagotavljata izjemno aerodinamiko in stabilnost.
 

Vožnja / Vznemirjenje na vsakem koraku

Ko vozite A110, takoj začutite, da ste s svojim vozilom eno. Njegova lahkotnost, natančnost ogrodja in izjemna okretnost določajo vaše poti.


 


 

Navdušujoče zmogljivosti

1,8-litrski motor z neposrednim vbrizgom in 252 KM / 185 kW je zasnovan, tako da zagotavlja takojšnje vznemirjenje in visoko raven zmogljivosti. Velikodušen navor, razpoložljiv v razponu od 2000 do 4800 vrt/min, omogoča, da A110 pospeši od 0 do 100 km/h v samo 4,5 sekunde.
 


 

Vzmetenje in zavore

A110 z obesami z dvojnimi tritočkovno vpetimi prečnimi vodili združuje okretnost in udobje tudi na neravnih površinah. Zavore Brembo® pa obljubljajo optimalno vzdržljivost in zavorno pot, tako v mestu kot v ovinkih gorske ceste.


 

Načini vožnje

Voznik lahko preklaplja med načini “Normal”, “Sport”ali “Track”, da prilagodi odziv na plin, pomoč pri krmiljenju, hitrost prestavljanja, zvok izpuha in raven ESC. Menjalnik z dvojno sklopko pa zagotavlja gladko in hitro prestavljanje.

Notranjost / Športnost po francosko

Notranjost A110, ki diha z voznikom, v središče postavlja športnost in eleganco. Avtomobil je bil zasnovan s poudarkom na doživetjih in udobju za vsakodnevno uporabo. 


 

Športen duh

Notranjost A110 zaznamujejo usnje, aluminij in ogljikova vlakna za izrazit občutek športnosti. Še podkrepijo ga sedeži Sabelt in v usnje oblečen športni volan z ravnim spodnjim delom.
 


 

Izboljšana povezljivost

17,8-centimetrski osrednji zaslon na dotik v vozilu A110 ponuja široko paleto multimedijskih funkcij, vključno s povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, satelitsko navigacijo, zrcaljenjem pametnega telefona in razvedrilom v vozilu.
 


 

Oprema za večje udobje

Oprema za večje udobje ponuja izboljšano izkušnjo z A110, osredotočeno na vsestranskost. A110 tako dobi opremo, ki vključuje šestsmerno nastavljive udobne sedeže, 45,7-centimetrska platišča Serac, aluminijaste športne stopalke, sprednje in zadnje parkirne senzorje, kamero za vzvratno vožnjo ter sistem ozvočenja Focal®.
 

Najnovejša tehnologija

A110 prevzema temeljna načela vozil Alpine, kot sta kompaktna oblika in lahka konstrukcija, ter jih uporablja v povezavi z najnovejšimi tehnologijami. Izbirni načini vožnje in nadzor prenosa navora pripevajo h kar najbolj zadovoljujoči izkušnji vožnje.

Vzmetenje in zavore

Okretnost in natančnost vodenja modela A110 poleg lahke konstrukcije zagotavlja tudi razporeditev vzmetenja z dvojnimi prečnimi vodili. Ta struktura izboljša kakovost vožnje, stabilnost in blaženje udarcev na neravnih površinah. Mimogrede zmogljive in vzdržljive zavore dobavlja Brembo®.


 

Izbira načina vožnje

Tako kot vse različice modela A110 tudi A110 ponuja tri načine vožnje. S funkcijo izbire načina vožnje lahko voznik preklaplja med “Normal”, “Sport” ali “Track” in s tem prilagodi odzivnost motorj a, pomoč pri krmiljenju, hitrost prestavljanja, zvok izpuha in raven ESC glede na vozne razmere.


 

Prenos navora

Sistem prenosa navora z uporabo zadnjih zavor natančno upravlja prenos navora med zadnjima kolesoma in tako zagotavlja izjemen oprijem in stabilnost tudi v razmerah s slabšim oprijemom. To še dodatno izboljša značilno stabilnost in okretnost modela A110.


 

 


 

Povezljivost

A110 prek osrednjega zaslona na dotik z diagonalo 17,8 cm ponuja celoten nabor multimedijskih funkcij – od zrcaljenja pametnega telefona in satelitske navigacije do razvedrila v vozilu. Po uživanju na dirkaški stezi si lahko ogledate tudi številne podatke o vaši vožnji.

Alpine Telemetrics vozniku poleg prikaza podatkov o vožnji omogoči tudi dostop do tehničnih informacij v realnem času, kot so izhodna moč in navor, tlak sistema “turbo boost” ter temperatura motorja in pnevmatik.


 

Zvok Focal

Sistem ozvočenja Focal® s štirimi zvočniki, ki je na voljo za doplačilo, vključuje patentirano tehnologijo lanenega stožca, ki pomaga ohraniti nizko težo vozila, hkrati pa zagotavlja oster in bogat zvok. Audiofili lahko svoj stereo sistem še nadgradijo na Focal® Premium. Serijsko vključen radio DAB in mobilna povezljivost MySpin ponujata celoten nabor razvedrila v vozilu.

 


 

Zaslon na dotik

17,8-centimetrski zaslon na dotik z visoko ločljivostjo vsebuje številne serijsko vključene multimedijske funkcije modela Pure, vključno z razvedrilom v vozilu, zrcaljenjem pametnega telefona z operacijskim sistemom Android ali iOS ter popolno evropsko satelitsko navigacijo.

 


 

Specifikacije

 • Motor
  252 KM (185kW)
 • Pospešek
  4.5 s
 • Najvišja hitrost
  250 km/h
 • Največji navor
  320 Nm
 • Neobremenjena teža (Kg)
  1 102 Kg
 • Menjalnik
  Samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko