285 km/h

Najvišja hitrost na dirkalni stezi

34 kg

Lažja kot A110 S za

3,9 s

Pospešek od 0 do 100 km/h

Ekstremno lahek in aerodinamičen dizajn, ki ga še naprej navdihuje avtomobilski šport. A110 R je avtomobil, ki zagotavlja dih jemajočo izkušnjo na dirkalni stezi, hkrati ga je dovoljeno voziti tudi po cestah.

Moč karbonskih vlaken

Najopaznejša sprememba na modelu A110 R je izražena v izjemnem delu, vloženem v zmanjševanje teže vozila na zgolj 1.082 kg – kar 34 kg manj kot tehta A110 S. Aerodinamika je bila še izboljšana s ciljem povečati pritisk vozila na asfalt. Določeni deli vozila (pokrov, zadnje okno, difuzor) so bili celo posebej razviti prav za to različico. 

A110 R premika svoje meje dojemanja športnega avtomobila

Novi Alpine A110 R potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 3,9 sekunde, s čimer spet premika svoje meje dojemanja športnega avtomobila. Gradi na zavezanosti znamke avtomobilskemu športu, sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in je bolj kot kadarkoli doslej pripravljena, da premaga štoparico na dirkalnih stezah. Kljub temu pa novi Alpine A110 R ostaja tudi “road legal”, torej primerna za vožnjo po cestah.

Lahkotna in okretna

Ekskluzivna šasija, ki je 10 mm nižja od A110 S. Nastavljiva je za dodatnih 10 mm na stezi in ima edinstveno kombinacijo karbonskih kolesnih platišč/Michelin PS Cup 2 poltekmovalnih semi-slick pnevmatik in še več. Seveda se je izpopolnitev dotaknila tudi podvozja, motorja in notranjosti, s čimer je vozniška izkušnja postala intenzivnejša kot kadarkoli do sedaj v modelu A110. Vse za brezskrbno udobje v vsakdanji vožnji, kot tudi na dirkalni stezi. 

Aerodinamika

Celotna aerodinamika je bila preoblikovana tako, da se vaša A110 R drži ceste. Z difuzorjem, zadnjim spojlerjem, stranskimi pragovi, Aerocarbon platišči ni nič prepuščeno naključju. 
Rezultat: do 29 kg dodatne sile pritiska v primerjavi z A110 S Aero Kit in 5 % manj upora za doseganje 285 km/h na dirkališču!

Prvi Alpine A110 model s pospeškom pod 4 sekunde.

KOKPIT

Odprite vrata novim doživetjem.

Mikrovlakna

Kokpit je v celoti izdelan iz mikrovlaken, trakovi iz tkanine za odpiranje vrat pa vas spominjajo, da je ta avto ustvarjen za dirkanje na stezi.

Dirkalni sedež SABELT

Pripnite se v dirkalni sedež SABELT, ki je opremljen s 6-točkovnim pasom.  

Vsaka A110 R ima svojo unikatno številko

Unikatna številka vašega A110 R je vgravirana na ploščici pod osrednjo konzolo.

Edinstven zvok

Novi občutki, ki jih zagotavlja popolnoma nov izpušni sistem s 3D natisnjeno osrednjo dvojno cevjo. 
Naj vas navduši opevan Alpine športni zvok.

Omejena serija 

A110 R Fernando Alonso

Ekskluzivna izdaja

32 enot, ki predstavljajo voznikovih 32 zmag v formuli 1® v njegovi karieri.
 

A110 R Fernando Alonso je tam, kjer se proga sreča s cesto. Združuje naše strokovno znanje F1, znanje in izkušnje legendarnega voznika ter Alpine natančnost in okretnost. Pri tej ultimativni različici je Fernando sam natančno nastavil sistem vzmetenja, ki ga pokriva ekskluzivni patent, da zagotavlja enako intenzivno vznemirjenje, kot ga voznik doživi na stezi.
 

Še več … Fernando Alonso je sodeloval tudi pri oblikovanju zunanjosti in notranjosti, zaradi česar je ta ekskluzivna izdaja A110 R predstavlja eleganten, edinstven in radikalen športni avtomobil.