300 KM / 221 kW

Moč (KM – kW)

4,2 s

Pospešek (s)

Pogonski sistem

Pogon zadaj

250 km/h

Največja hitrost na progi (km/h)

340 Nm

Največji navor od 2400 do 6000 (vrt/min)

ALPINE GRAN TURISMO

A110 GT je popoln preplet zmogljivosti in elegance. Grand Tourer, ki obljublja vznemirljive pobege v neznano v prefinjenem udobju.
 

Dizajn / Prefinjena eleganca

A110 GT izstopa s svojo ikonično zasnovo, okrepljeno z oblikovnimi detajli in dodatki po meri, ki mu dajejo nezgrešljiv potovalni značaj Gran Turismo. 

Prepoznaven dizajn

Zasnova A110 GT črpa iz dediščine športnega kupeja A110, da vzbudi občutek elegance in športnosti. Njegova napeta linija, zarisana z eno samo potezo, mu daje ikonično privlačnost.
 

Luči

A110 GT, ki so ga navdihnili klasični modeli šestdesetih in sedemdesetih let, je takoj prepoznaven po svoji značilni zasnovi s štirimi žarometi, zdaj serijsko s tehnologijo Full LED. 
 

Duh GT

Duh A110 GT se razkrije skozi barvo Thunder siva, zavorna sedla v značilni modri barvi Alpine ter oznako GT na zadnjem delu vozila in ob vratih.
 

Notranjost / Francoska prefinjenost

A110 GT je pravi dragulj, saj je njegova notranjost utelešenje duha Alpine Gran Turismo. Materiali in dodatna oprema poudarjajo njegovo eleganco in udobje za edinstvene občutke med vožnjo.

Prefinjeno vzdušje

Vzdušje A110 GT združuje eleganco in udobje s svojimi šestsmerno nastavljivimi udobnimi sedeži v črnem ali rjavem usnju. V notranjosti potniškega prostora kombinacija usnja, svetlih ogljikovih vlaken in aluminija ustvarja edinstveno vzdušje Gran Turismo.
 

Izboljšana povezljivost

17,8-centimetrski osrednji zaslon na dotik v vozilu A110 GT ponuja široko paleto multimedijskih funkcij, vključno s povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, satelitsko navigacijo, zrcaljenjem pametnega telefona in razvedrilom v vozilu.
 

Vrhunski sistem ozvočenja Focal®

Sistem ozvočenja Focal® s štirimi zvočniki s platnenimi membranami zagotavlja optimalno kakovost zvoka, hkrati pa ohranja najnižjo možno težo. Ljubiteljem najčistejšega zvoka pa je na voljo tudi izpopolnjen sistem Focal® Premium z globokotonskim zvočnikom za predvajanje najnižjih tonov.
 

Vožnja / Vznemirljiv pobeg

A110 GT je zmogljivo vozilo, udobno za vožnjo, ki obljublja razburljive pobege. S svojo okretnostjo in prilagodljivostjo vas vabi, da doživite užitek v vožnji, kakršnega vam lahko ponudijo samo vozila Alpine, na vsaki poti: po mestu, v gorah ali na dolgih potovanjih.

Zmogljivost in udobje

A110 GT se ponaša z zmogljivim motorjem s 300 KM, ki si ga deli z izvedenko A110 S, in zagotavlja kar najudobnejšo vožnjo. Prilagodljivost ogrodja Alpine je kot nalašč za vsakodnevno vožnjo in daljša potovanja.
 

Vzmetenje in zavore

A110 GT z obesami z dvojnimi tritočkovno vpetimi prečnimi vodili združuje okretnost in udobje tudi na neravnih površinah. Zavore Brembo® pa obljubljajo optimalno vzdržljivost in zavorno pot, tako v mestu kot v ovinkih gorske ceste.
 

Načini vožnje

Voznik lahko izbira med tremi načini vožnje: Normal, Sport ali Track. Na ta način prilagodi odziv vozila A110 GT za udobnejšo ali vznemirljivejšo vožnjo.
 

Inovativna zasnova / Od dirkalne steze do ceste

A110 GT je odraz dirkaškega znanja družbe Alpine. Odlikujeta ga zasnova in tehnologije, ki so običajno rezervirane za tekmovalne dirkalnike. Zato obljublja vrhunsko vodljivost in okretnost.

Ogrodje in karoserija

A110 GT ima ogrodje iz aluminija, razvito iz niča posebej za A110. Karoserija in podvozje sta prav tako izdelana iz aluminija ter zakovičena in privarjena, da se zagotovi togost in uravnotežena struktura.
 


 

Iskanje lahkotnosti

Z le 1119 kg A110 GT ponuja izjemno razmerje med močjo in težo. Iskanje lahkotnosti je vseprisotno, pa naj gre za izbiro aluminija za vzmetenje in karoserijo ali izbor sedežev in koles. Vozilo je utelešenje te filozofije.
 


 

Aerodinamika

A110 GT je opremljen z ravnim podom po celotni dolžini in razpršilnikom zraka pod odbijačem, ki zagotavljata izjemno aerodinamiko in stabilnost.
 

Najnovejša tehnologija

A110 GT prevzema temeljna načela vozil Alpine, kot sta kompaktna oblika  in lahka konstrukcija, ter jih uporablja v povezavi z najnovejšimi tehnologijami. Izbirni načini vožnje zagotavljajo, da je vožnja z modelom A110 GT na ovinkastih cestah razburljiva, na daljših potovanjih pa prefinjena in uglajena.

Vzmetenje in zavore

Okretnost in impresivno udobje modela A110 GT poleg lahke konstrukcije omogoča tudi razporeditev vzmetenja z dvojnimi trikotnimi prečnimi vodili. Ta struktura izboljša blaženje udarcev na neravnih površinah in stabilnost v ovinkih. Mimogrede zmogljive in vzdržljive zavore dobavlja Brembo®.

Izbira načina vožnje

Tako kot vse različice modela A110 tudi A110 GT ponuja tri načine vožnje. S funkcijo izbire načina vožnje lahko voznik preklaplja med “Normal”, “Sport” ali “Track” in s tem prilagodi odzivnost motorja, pomoč pri krmiljenju, hitrost prestavljanja, zvok izpuha in raven ESC glede na vozne razmere.

Prenos navora

Sistem prenosa navora z uporabo zadnjih zavor natančno upravlja prenos navora med zadnjima kolesoma in tako zagotavlja izjemen oprijem in stabilnost tudi v razmerah s slabšim oprijemom. To še dodatno izboljša značilno stabilnost in okretnost modela A110.

Povezljivost

A110 GT prek osrednjega zaslona na dotik z diagonalo 17,8 cm ponuja celoten nabor multimedijskih funkcij – od zrcaljenja pametnega telefona in satelitske navigacije do razvedrila v vozilu. Po uživanju na dirkaški stezi si lahko ogledate tudi številne podatke o vaši vožnji.

Alpine Telemetrics vozniku poleg prikaza podatkov o vožnji omogoča tudi dostop do tehničnih informacij v realnem času, kot so izhodna moč in navor, tlak sistema “turbo boost” ter temperatura motorja in pnevmatik.

Focal® ozvočenje

Serijsko nameščen sistem ozvočenja Focal® s štirimi zvočniki vključuje patentirano tehnologijo lanenega stožca, ki pomaga ohraniti nizko težo vozila, hkrati pa zagotavlja oster in bogat zvok. Audiofili lahko svoj stereo sistem še nadgradijo na Focal Premium. Serijsko vključen radio DAB in mobilna povezljivost MySpin ponujata celoten nabor razvedrila v vozilu.

Zaslon na dotik

17,8-centimetrski zaslon na dotik z visoko ločljivostjo vsebuje številne serijsko vključene multimedijske funkcije, vključno z razvedrilom v vozilu, zrcaljenjem pametnega telefona z operacijskim sistemom Android ali iOS ter popolno evropsko satelitsko navigacijo.

Specifikacije

 • Motor
  300 KM (221kW)
 • Pospešek

  4.2 s
 • Najvišja hitrost (elektronski omejevalnik)

  250 km/h
 • Največji navor

  340 Nm
 • Neobremenjena teža (Kg)

  1 119 kg
 • Menjalnik
  Samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko